SON DAKİKA
Hava Durumu

BİLDEF’ten başkanlar turu

Bursa İl Dernekleri Federasyonu (BİLDEF) üyeleri, Büyükşehir, Osmangazi, Nilüfer, Yıldırım, Kestel, Gürsu ve İnegöl belediye başkanlarıyla bir araya gelirken iş birliği mesajları verdi.

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2024 13:36
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2024 13:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.inegolinternetgazetesi.com/
BİLDEF’ten başkanlar turu

Genel başkanlığını Ramazan Alp’in yürüttüğü BİLDEF üyeleri, 31 Mart’ta gerçekleştirilen yerel seçimlerden zaferle ayrılan belediye başkanları ile buluştu. Heyet, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Nilüfer Belediye Başkanı Sadi Özdemir, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Kestel Belediye Başkanı Ferhat Erol, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık ve İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban’a konuk oldu. Oktay Yılmaz ziyaretinde Yıldırım Belediyesi meclis üyeliğine seçilen BİLDEF genel başkan vekili Malatya Darendeliler Derneği Başkanı Ali Bozkurt da hazır bulundu.

GEÇMİŞİN MİRASINA SAHİP
Bursa’da gerçekleştirilecek olan projeler ve yatırımların değerlendirildiği buluşmalarda, iş birliği noktasında da somut adımlar atılması kararlaştırıldı. Bursa İl Dernekleri Federasyonu’nun (BİLDEF) 2013 yılında kurulduğunu hatırlatan Genel Başkan Ramazan Alp, “Türkiye de ilk ve tek örneği Bursa da olan 36 İl Hemşehri Derneğinin bir çatı altında toplandığı bir federasyondur. Geçmişin mirasına sahip çıkan, milli, manevi ve ortak değerlerimiz etrafında bir araya gelen farklı kimliklerinden, farklı kültürlerinden insanların kaynaştığı, önyargıların kırıldığı insani özelliklerin ön plana çıktığı bir çatı örgütüdür” dedi.


KÜLTÜR ALIŞVERİŞİ
BİLDEF ortak değerlerin güçlendirilmesi, kültürler arası anlayışın oluşturulması ve daha iyi bir toplum idealinin hayata geçirilmesi için zenginliklerin bir kardeşlik projesiyle taçlandırıldığını kaydeden Alp, “Amacımız; hemşehrilerimizin doğdukları yerden doydukları yere taşıdıkları kültürel değerlerini koruma ve geliştirmelerine yardımcı olmak, sahip olduğumuz kültürel değerlerimizi, gelenek ve göreneklerimizi koruyarak yeni nesillere aktarmak, illerimiz arasında köprü görevi yaparak kültür alışverişine destek olmaktır. Ulu şehir Bursa’mızın ve ülkemizin huzur ve güvenine katkı sunarak kent kültürüne ve yaşam biçimine entegre olmanın ve kentlilik bilinciyle hareket etmenin yollarını aramaktır. Yaşadığımız şehrin ve ülkemizin daha yaşanılabilir hale gelmesi için sosyal ve kültürel projeler üretmek ve uygulamaktır. Osmanlı İmparatorluğunun ilk başkenti olan Bursa’daki bu kardeşliği Anadolu’ya Balkanlara ve Kafkas’lara yaymaya çalışan ülkemizin mihenk taşı olan bir sivil toplum kuruluşudur” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.